Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

Κυκλοφόρησε και φέτος το ημερολόγιο του Ναού μας αφιερωμένο σε αγίους του 20ου αιώνα. Μπορείτε να το προμηθευτείτε από τον Ιερό Ναό και το αντίτιμο του ανέρχεται στα 7€. Στον πρόλογο του ημερολογίου μπορείτε να διαβάσεται…
                                  


                                                  


                                                 ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Η αγιότητα υπήρξε ανέκαθεν περίτρανη απόδειξη της αυθεντικότητας της ορθοδόξου πίστεως, καθώς και του γνήσιου ορθόδοξου βιώματος αναρίθμητων ορθοδόξων χριστιανών που αγωνίστηκαν τον «αγώνα τον καλόν» και ετελειώθησαν αγαπώντες τον Θεόν «εν όλη τη καρδία των καιν εν όλη τη ψυχή των και εν όλη τη διανοία των»(Πρβλ. Ματθ.κβ΄,37)
Η εκκλησία μας έχει να αναδείξει Αγίους όλων των τάξεων, όλων των ηλικιών, όλων των εθνοτήτων και όλων των εποχών. Στους πνευματικά δύσκολους καιρούς της εποχής μας πολλοί Άγιοι ήρθαν να επιβεβαιώσουν πως «Ιησούς Χριστός χθές και σήμερον ο αυτός και εις τους αιώνας» (Εβρ. Ιγ΄8) και ότι οι ευαγγελικές αλήθειες είναι διαχρονικές, πάντα επίκαιρες και εφαρμόσιμες από όλους μας.
Οι νεοφανείς αυτοί Άγιοι έρχονται ως οδοδείκτες για να μας νουθετήσουν με το παράδειγμα τους, να μας στηρίξουν πνευματικά και να μας αποδείξουν στην πράξη πως καμία δυσκολία δεν είναι ικανή να μας εμποδίσει απ’ το ν’ ακολουθήσουμε το δρόμο της σωτηρίας μας και της Θεώσεως. Οι Άγιοι αυτοί αποτελούν τα χρυσοποίλκιτα στολίδια της εποχής μας που πάνω τους αναπαύεται το Άγιο Πνεύμα, καθρεπτίζεται η Θεία Χάρις και προσελκύεται το θείον Έλεος. Χάριν σ’ αυτούς εξακολουθεί να συντηρείται ο κόσμος στην παρούσα κατάσταση και να συνεχίζεται η ιστορία. Πόσα έχει να μας πει στην σύγχρονη απροσανατόλιστη, ανειρήνευτη και εμποτισμένη από κοσμικό φρόνιμα κοινωνία μας, η αυταπάρνηση τους, ο απαράμιλλος ηρωισμός τους, η Θέωση τους εν Χριστώ Ιησού!
Επιθυμώντας να κάνουμε γνωστή αυτή την πτυχή της προσφοράς τους στον κόσμο μας, αφιερώνουμε το εφετινό μας ημερολόγιο σε Αγίους του εικοστού αιώνα, επικαλούμενοι τις πρεσβείες τους.
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του ιερού Ναού